Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han är årets sportjournalist

Publicerad: 5 December 2016, 10:03

Ola Wenström. Foto: Karl Nordlund/Viasat Sport

Den mångårige sportjournalisten Ola Wenström får ta emot utmärkelsen för att han är "innovativ, utvecklande och framåt såväl i bild som i skrift i ett föränderligt medieklimat".


Ämnen i artikeln:

TV4

Juryns motivering lyder: ”Trygg, kunnig, varm och nyfiken. Innovativ, utvecklande och framåt såväl i bild som i skrift i ett föränderligt medieklimat.”

Bakom utnämningen av årets sportjournalist i Sverige står Sportjournalisternas Klubb Stockholm och Svenska sportjournalistförbundet.

I över 25 år har Ola Wenström arbetat som sportjournalist. Karriären har gått via lokalradion, sportradion och TV4 till MTG-koncernen. I år har han bland annat programlett MTG Sports sändningar från sommar-OS i Rio de Janeiro och Premier League- och Champions League-studion. Parallellt driver han sitt eget produktionsbolag.

”Jag blir lyckligt omtumlad. Det är många som gör ett riktigt bra jobb där ute inom sportjournalistiken, i alla olika medier och på olika plattformar, och att då få prisas känns stort”, säger Ola Wenström i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.