Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hamiltons nya ordföranderoll

Publicerad: 9 maj 2017, 10:15

SVT:s före detta vd Eva Hamilton är ny ordförande för branschorganisationen Film&TV-Producenterna.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonAnders Knave

Eva Hamilton efterträder Björn Rosengren som lämnar uppdraget efter tio år.

”Det ska bli roligt att få ta över ordförandeklubban efter Björn, men samtidigt svårt. Det här är en jättespännande bransch där mycket händer, men det finns så mycket som skulle kunna göras för att ge den bättre förutsättningar”, säger Eva Hamilton, som i den tidigare vd-rollen på SVT tog bolaget genom ett digitaliseringsarbete samt hanterade förändrade medievanor.

Efter att Eva Hamilton slutade som vd på SVT har hon haft flera styrelseuppdrag i olika branscher, bland annat i Nexico, Fortum, LKAB och Lindex.

Johan Holmer, generalsekreterare Film&TV-Producenterna, kommenterar rekryteringen:

”Vi är väldigt stolta och glada att kunna välkomna Eva. Med sin erfarenhet och sin person kommer Eva tillföra mycket till Film&TV-Producenterna. Björn har under sina 10 år som ordförande byggt upp Film&TV-Producenterna till den organisation den är i dag och lagt grunden för det viktiga arbete som ligger framför oss.”

Förutom ordförande valdes i dag också ordinarie ledamöter till Film&TV-Producenternas styrelse. Följande ingår: Charlotta Denward (Avanti Film), Linus Torell (Unlimited Stories), Petra Måhl (Filmlance), Cornelia Opitz (Opitz & Serneholt), Lia Eliasson (B-Reel), Claes Dietmann (Fido Film), Anders Knave (Titan), Tesso Akander (Strix), Anders Sundberg (Brand New Content)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonAnders Knave

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.