Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hallpressen startar vikariebolag

Publicerad: 9 September 2014, 10:22

Hallpressen inrättar en vikariepool som bemannas med sex heltidstjänster. Det ger en tryggare tillvaro för båda parter, menar Lars Alkner, chef för den redaktionella verksamheten i koncernen.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Fördelarna är flera ur Hallpressens synvinkel menar Lars Alkner:

Duktiga vikarier kan få fortsätta och tidningarna slipper lägga ner tid på att rekrytera nya och sätta in dessa i de lokala förhållandena.

De som ingår i poolen har ingen fast arbetsplats utan kan skickas till vilken tidning som helst i koncernen. Även om tanken är att minimera resornas antal och längd så mycket som det bara går.

De är anställda på heltid, vilket innebär att om det inte finns något vikariebehov så får de gå in och producera för till exempel framtida bilagor eller göra tidlösa reportage.

Men då det Hallpressen har motsvarande 160 redaktionella heltidstjänster tror Lars Alkner att det alltid finns ett vikariebehov inom koncernen.

Sedan skapar det här en trygghet för de anställda också. De vet att även om de går på ett vikariat så har de en fast anställning i botten. Hur trygg nu en fast anställning på ett medieföretag är i dessa dagar, säger Lars Alkner.

Vikariepoolen kommer att läggas i ett eget bolag som använder sig av dagspressavtalet, inte bemanningsavtalet.

Fördelarna är inte så stora att det är värt att hantera två olika avtal, säger Lars Alkner.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.