Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallpressen ska spara 20 miljoner

Publicerad: 27 juni 2016, 07:28

Jönköpings-Posten

Jobb hotas när tidningskoncernen drabbas av ett nytt sparpaket.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

De anställda informerades om sparpaketet via mejl förra onsdagen. Totalt handlar det om 20 miljoner som ska sparas. Besparingen kan innebära att antalet anställda på redaktionerna minskas. I dag arbetar 300 personer inom Hallpressens tidningsbolag.

“Det är för att anpassa kostnadsnivån till de utmaningar vi har i framtiden. Det handlar om digitala utmaningar och om att anpassa oss efter den situation som tidningsbranschen befinner sig i med vikande upplagesiffror”, säger Hallpressens vd Mats Tidstrand till SVT Nyheter Jönköping, som skriver att sparpaketet ska sjösättas vid årsskiftet.

Bland de titlar Hallpressen ger ut finns bland annat Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter och Smålands-Tidningen. Förra året tappade Hallpressens tidningar i snitt 6 procent i upplaga.

Fredrik Stork, ordförande i Hallpressens journalistklubb, berättar i en intervju med SVT att många medarbetare är oroliga:

”De jag har pratat med känner en tomhet, uppgivenhet och oro för framtiden och man undrar vad det är påväg och vad det ska sluta”, säger han och fortsätter:

”Det här är sorgligt för den lokala journalistiken, att ledningen presenterar ett sparpaket av den här storleken.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev