Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hallpressen kan lämna Riksmedia

Publicerad: 24 Juni 2014, 12:51

Riksmedia ska bara ägna sig åt hemburna gratistidningar. Hallpressen ska lösa riksförsäljning på annat sätt. Det uppger källor till Medievärlden. Ett möjligt scenario, enligt säljbolagets ordförande Christina Björklund.


Ämnen i artikeln:

RiksmediaHallpressen

Nu blir det en renodling av Riksmedias uppdrag som bara kommer att handla om att sälja de hemburna gratistidningarna på riksplanet. Att vd Theo Blanco får sluta är en logisk konsekvens av de förändringarna, enligt uppgifter till Medievärlden.

Hallpressen ska hitta andra vägar för att sköta försäljningen på riksplanet.

Riksmedia har gått med förlust de sista åren. Det handlar om ett antal miljoner per år enligt Christina Björklund, vd för Hallpressen och ordförande i Riksmedia.

Och enligt prognosen för 2014 ser inte heller ut bli ett plusresultat i år.

Och så kan man inte ha det. En tidning kan gå med förlust men inte ett säljbolag. Vi måste agera nu. Därför ska vi se över organisationen och verksamheten.

Hon vill inte bekräfta Medievärldens uppgifter om Riksmedias nya inriktning och dess konsekvenser för Hallpressen.

Det vet jag ingenting om.

Det finns ett antal scenarier om hur Riksmedias framtid kan komma att se ut. Men vad de innehåller vill Christina Björklund inte avslöja.

Först ska vi sätta oss i en arbetsgrupp och titta på alternativen. Sedan ska det vi kommer fram till förankras hos styrelsen.

I dag har hon sagt upp Theo Blanco som vd för Riksmedia. Enligt Christina Björklund var båda parterna överens om det kloka i beslutet.

Det är inga hard feelings mellan oss.

Riksmedia varslar personalen – Theo Blanco lämnar

Ämnen i artikeln:

RiksmediaHallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.