onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallpressen får en ansvarig utgivare

Publicerad: 16 oktober 2014, 09:39

JP:s redaktionschef Mats Ottosson blir ansvarig utgivare för hela Hallpressen. "Vi behöver kunna ta snabba beslut", säger han till Medievärlden.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Vi gör den här omorganisationen för att kunna bli ännu snabbare i utvecklingsarbetet. Det finns en del saker som blir långsamma om man måste få med sig alla utgivare på samma tåg. Vi står inför svåra beslut och då är det viktigt att vi är beslutsfähiga, säger Mats Ottosson som blir redaktionschef och ansvarig utgivare för Hallpressens alla tidningar och sajter

Tidigare var Lars Alkner redaktionell chef för alla Hallpressens tidningar (en liknande roll som AnnaKarin Lith har på Mittmedia) Men han var inte ansvarig utgivare.

Han hade att förhålla sig till ett antal ansvariga utgivare, vilket inte jag kommer att behöva. Det handlar inte om att det varit bråk, utan om att undvika långa processer och byråkrati när det gäller ganska alldagliga saker.

Vad innebär det här för de redaktionella cheferna på tidningarna?

De kommer att bli ställföreträdande ansvariga utgivare. Tanken är att de fortsätter hantera alla utgivarbeslut som redan idag tas runt desken, medan jag ska lasta av dem när det är besvärliga utgivarfrågor. Det ger dem mer tid att driva det lokala arbetet.

I den nya organisationen blir Marie Johansson Flyckt, idag biträdande redaktionschef på Jönköpings-Posten, huvudansvarig för personal, med bland annat den nystartade vikariepoolen. Ronny Karlsson, som redan idag har ansvaret för den redaktionella utvecklingen, men får en tydligare utvecklingsroll. Marie Johansson Flyckt och Ronny Karlsson rapproterar till Mats Ottosson, som rapporterar till vd Christina Björklund.

Men vi kommer att jobba som en trojka. Den nya organisationen innebär att vi kan utveckla innehållet, kompetensen och plattformarna samtidigt.

Mats Ottosson är idag redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Postens, som är koncernens största tidning. Nu inleds rekryteringen av en ny redaktionschef på Jönköpings-Posten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev