Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallandsposten får ny politisk redaktör

Publicerad: 11 december 2017, 11:10

Mattias Karlsson är ny politisk redaktör på Hallandsposten.

Mattias Karlsson bli ny politisk redaktör på Stampenägda Hallandsposten.


Ämnen i artikeln:

Hallandsposten

Närmast kommer Mattias Karlsson från rollen som politisk sekreterare i Helsingborgs kommun. Men han har också en bakgrund som journalist på bland annat Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Och mellan 2009 och 2016 arbetade Mattias Karlsson som politisk redaktör på Skånemedia.

”I dagens medieklimat med fejknyheter och alternativa fakta spelar tidningen en mycket viktig roll i att återge en korrekt beskrivning av verkligheten. Detta är utgångspunkten för ledarsidan där jag kommer att driva opinionsbildning och vara tydlig med mina liberala åsikter”, säger Mattias Karlsson, tillträdande politisk redaktör Hallandsposten i ett pressmeddelande.

Mattias Karlsson är höstens sjätte nyrekrytering till Stampen Medias redaktioner i Halland. Totalt har fyra personer gått till Hallandsposten och två till Hallands Nyheter. Det har bland annat gjort att sportredaktionerna kunnat få förstärkning.

”Det är såklart jätteroligt att vi kan rekrytera nya journalister till våra redaktioner, det innebär att vi kan bredda vårt erbjudande av lokal kvalitetsjournalistik till hallänningarna. Satsningen på tidningarnas sportredaktioner ger oss möjlighet till regelbundna livesändningar, något vi vet är mycket uppskattat bland våra läsare”, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallandsposten och Hallands Nyheter, i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hallandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.