Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hallå! uppmärksammar Pride

Publicerad: 13 juni 2018, 06:44

Under Lundapride väljer tidningen Hallå! att lyfta allas lika värde.

I helgen arrangeras Lundapride. Därför har veckans utgåva av HD-Sydsvenskans gratistidning Hallå i Lund fokus på allas lika rättigheter och värde. Cecilia Lindberg, som är tidningens reporter i Lund, berättar om arbetet.


Ämnen i artikeln:

PrideHD-Sydsvenskan

Den 15-17 juni hålls pridefestivalen i Lund. Arrangemanget uppmärksammas på flera sätt i lokaltidningen Hallå!. Dels genom att artiklarna är skrivna ur ett prideperspektiv, vilket innebär att människor som är engagerade i föreningen Lundapride får tala utifrån sina erfarenheter. Dels genom att flera av de fasta inslagen knyter an till Pride, däribland boktipset.

– Vi försöker att alltid ha mycket människor i vår tidning. Ambitionen är att lyfta fram folk som kan inspirera andra. Och denna tidning följer samma mönster, men de personer vi möter i det här numret har anknytning till Lundapride på olika sätt, säger Cecilia Lindberg, som är ensam reporter i Lund.

Veckans 24-sidiga utgåva innehåller bland annat ett porträtt av en dragshow-artist som medverkar som värdinna på en nattklubb under Pride. Dessutom intervjuas en av föreläsarna om sin forskning kring hur villkoren för personer inom HBTQ-gruppen ser ut i Indien.

– Vi gör det här specialnumret av två anledningar. Den ena är att vi vill spegla vad som händer i Lund. Den andra är för att allas lika rättigheter och värde ligger i linje med vad vi vill lyfta i tidningen, säger hon och fortsätter:

– Hallå! strävar alltid efter att ha ett mångfaldsperspektiv. Men det räcker inte bara utan ibland måste vi ta ett krafttag kring de här frågorna.

Cecilia Lindberg hoppas att läsarna ska uppskatta numret:

– Jag hoppas att folk ska gilla tidningen och att den ska vara inspirerande för läsarna.

HD-Sydsvenskans gratistidning Hallå utkommer med 46 nummer om året i nio skånska kommuner inklusive Malmö, Lund och Helsingborg. Upplagan ligger på 365 000 exemplar. Totalt har tidningen 19 anställda, varav 12 är journalister. Cecilia Lindberg är tidningens enda reporter i Lund.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PrideHD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev