Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hall Media inspireras av DN – ger friprenumerationer till unga

Publicerad: 20 juni 2018, 03:45

Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare på Hall Media

Hall Media följer i Dagens Nyheters spår och erbjuder alla förstagångsväljare en digital prenumeration fram till valet.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-PostenDagens Nyheter

Nyligen rapporterade Medievärlden att Dagens Nyheter (DN) fram till valet erbjuder alla i åldrarna 18-25 en fri digital prenumeration.

– Vi tycker att det är vår demokratiska uppgift att väcka engagemang hos unga. Genom det här erbjudandet vill vi ge dem tillgång till bra journalistik inför valet, sade redaktionschefen Caspar Opitz till Medievärlden.

Initiativet inspirerade Hall Media, som nu lanserar ett liknande erbjudande. Under sommaren får alla 18-23-åringar chansen att läsa e-tidningen och all journalistik i appen som egentligen bara är tillgänglig för premiumanvändarna.

– Vi skäms inte för att kopiera en idé vi tycker är väldigt bra. Det här gör vi för att öka möjligheterna för förstagångsväljarna att sätta sig in i valfrågorna och utifrån det syftet har ingen något att förlora, säger Marie Johansson Flyckt, ansvariga utgivare, till Jönköpings-Posten.

Med erbjudandet hoppas tidningen kunna informera de unga och tillhandahålla fördjupning så de kan fatta ett genomtänkt beslut på valdagen. Precis som på DN avslutar JP gratisprenumerationen automatiskt den 15 september.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev