Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hälften får gå när nya tryckeriet är klart

Publicerad: 9 April 2008, 04:39

När Tryck i Norr:s nya tryckeri är klart, enligt planerna i februari 2009, kommer antalet anställda att vara halverat.


I dagsläget jobbar 32 anställda på två tryckerier att producera Norrbottens tre dagliga morgontidningar, Norrbottens-Kuriren, NSD och Piteå-Tidningen. När Tryck i Norr:s anläggning i Luleå är klar i början av 2009 ska även tredagarstidningen Haparandabladet tryckas där.

Då kommer bemanning att vara halverad. 17 tjänster ska försvinna. Men det kunde ha varit ännu fler. Enligt uppgifter i Piteå-Tidningen ansåg pressleverantören att de skulle gå att minska bemanningen ytterligare.

– Vi måste investera i ny teknik för att vara konkurrenskraftiga. Vad vi kan göra är att försöka göra det här på ett så bra sätt som möjligt för de som tyvärr drabbas.

­ Därför ska vi bland annat avsätta resurser till ett omställningsprogram där man kan få hjälp med att hitta nytt jobb, utbildning och så vidare, säger Erik Ranängen, verkställande direktör på Tryck i Norrbotten till NSD.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.