Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hakelius till Expressen

Publicerad: 19 April 2016, 10:39

Johan Hakelius blir veckokolumnist i Expressen efter att ha medverkat i Aftonbladet i 14 år.


Expressen värvade nyligen Alex Schulman från Aftonbladet. Nu har Expressen också lockat över författaren Johan Hakelius från konkurrenten:

”Jag gillar breda kyrkor, där många olika röster får höras. Det är därför jag lockas av att skriva i Expressen, som dessutom har en bred läsekrets”, säger Johan Hakelius, som är och kvarstår som chefredaktör för Fokus, i ett pressmeddelande.

Förutom att Johan Hakelius varit mångårig skribent i Aftonbladet och skrivit återkommande för flera andra magasin har han annat arbetat som ledarskribent och biträdande politisk redaktör på Svenska Dagbladet. Utöver det har han varit politisk redaktör och chefredaktör för Finanstidningen. År 2012 tilldelades han Björn Nilsson-priset.

”Vi har en stolt tradition av starka röster röster i Expressen från Astrid Lindgren och Evert Taube till dagens Britta Svensson och Leif GW Persson. Expressen ska vara berättande som berör och det kommer Johan Hakelius att bidra till”, säger Expressen redaktionschef Magnus Alselind i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.