Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hakelius om Fokus nya sajt

Publicerad: 26 maj 2017, 06:23

Fokus chefredaktör Johan Hakelius.

Nyhetsmagasinet har byggt en helt ny digital plattform som är anpassad för mobil, desktop och läsplatta. "Det har varit ett handikapp att vara så bundna vid papperstidningen. Därför har vi skapat en plattform som matchar vårt goda innehåll", säger Johan Hakelius.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Den nya sajten ska vara mer lättnavigerad och ge läsarna en bättre överblick av innehållet. Dessutom kommer de att märka att sajten är mer aktiv än tidigare, berättar Fokus chefredaktör Johan Hakelius:

– Vi har ingen ambition att vara en ständigt uppdaterad nyhetstidning. Men när det händer något stort kommer vi i fortsättningen att kunna haka på det snabbare.

Behovet av en uppdatering av Fokus digitala sida har varit stort. Den gamla sajten var så föråldrad att man bestämde sig för att bygga en helt ny plattform från grunden – där allt är integrerat.

– Det har varit ett handikapp att vara så bundna vid papperstidningen. Vi har visserligen en publik som i stor utsträckning läser papperstidningen, men det innebär ju inte att vi kan strunta i den digitala sidan. Vi tror att det finns en stor målgrupp som föredrar att läsa digitalt. Därför har vi skapat en plattform som matchar vårt goda innehåll, säger Johan Hakelius och fortsätter:

– Sedan finns det förstås en hel del affärsmässiga sidor i det här. Dels ur ett annonsörsperspektiv, dels ökar våra möjligheter att bygga relationer till läsarna.

De närmaste månaderna kommer Fokus att lägga till ytterligare komponenter, bland annat på debattområdet. Plattformen fortsätter på så vis att utvecklas.

Som ny webbchef och redaktör har Leon Nudel rekryterats, som bland annat har en bakgrund på Omni och Affärsvärlden.

– Vi letade efter någon som både har tekniska kunskaper och en förståelse för vad det tekniska kan ge för resultat. Dessutom behövde det vara en samhällsintresserad person som har tillräckligt mycket under bältet för att innehållsmässigt spela en viktigt roll.

– Det var som du förstår en svår kravprofil och egentligen sökte vi två-tre personer i en. Det gjorde att vi behövde leta länge och mycket, men när vi hittade Leon tyckte vi verkligen att vi hittat rätt. Han är duktig på allt detta, säger Johan Hakelius.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev