Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Håkan Juholt föredrar lokalmedia

Publicerad: 28 Oktober 2014, 09:50

Håkan Juholt har valt att inte kommentera boken om sig själv. Med ett undantag: lokalmedia.


Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Håkan Juholt har varit sparsam med kommentarer om boken ”Partiledaren som klev in i kylan” av Daniel Suhonen, där han är huvudperson.

Men han har uttalat sig, i Norrländska Socialdemokraten, och i en intervju med sajten Bättre Stadsdel Hägersten-Liljeholmen där han även får frågan ”När du nu väljer säga något om boken vänder du dig till lokalmedia. Varför det?”

”Jag har konsekvent tackat nej till att kommentera. Att jag väljer att gå ut i lokalmedia beror på jag tror väldigt stark på lokaljournalistiken. En fungerande lokaljournalistik är helt avgörande för utvecklingen av vår demokrati. Det är en katastrof att så många lokalredaktioner nu läggs ned runt om i landet. Det måste till en nationell kraftansamling för att komma till rätta med det”, svarar Håkan Juholt. Läs hela intervjun här.

Håkan Juholt var när han blev partiledare tjänstledig från sitt jobb som Östrans lokalredaktör i Högsby. En tjänstledighet som då varat i 16 år.

Östrans fotograf blir partiledare

Hur länge får Juholt vara tjänstledig, Ulf Carlsson?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.