Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GW till Expressens Brottscentralen

Publicerad: 24 april 2017, 05:18

Leif GW Persson på Expressen TV:s redaktion i Expressenhuset på Kungsholmen i Stockholm. Foto: Olle Sporrong/Expressen

Polisprofessorn Leif GW Persson, som i dag skriver krönikor för Expressen, får en roll också i kvällstidningens tv-satsning.

Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonExpressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Brottscentralen sänds på Expressen TV, Expressen.se samt med start i kväll på Discovery Networks kriminalkanal Investigation Discovery, ID. Thabo Motsieloa, Lisah Silfwer och Lennart Ekdal programleder kriminalsatsningen – och nu får de alltså förstärkning av Leif GW Persson.

”Kriminaljournalistik är en del av kvällstidningens DNA och med Leif GW Perssons medverkan blir Brottscentralen, som är en av våra största innehållsliga satsningar på länge, ännu vassare. Samarbetet med Discovery innebär också att ännu fler kommer att se innehållet och det känns fantastiskt kul att de här två framgångarna kommer samtidigt”, säger Bella Levy, tv-chef på Expressen, i ett pressmeddelande.

Leif GW Persson som varit krönikör i tidningen i många år ser fram emot ett utökat samarbete med mediehuset:

”Det ska bli roligt att göra detta för Expressens räkning. Jag har jobbat på Expressen en sommar som kulturreporter. Då hade jag fått sparken från polisen. Jag sökte jobb som kriminalreporter men ansågs inte tillräckligt kvalificerad så jag fick inte det. Men nu har jag fått min revansch, 40 år senare”, säger Leif GW Persson, som bland annat ska bevaka rättegångar samt förklara processen kring utvalda kriminalfall.

Brottscentralen produceras för Expressen TV av produktionsbolaget Brand New Content.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev