Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gustafsson friades

Publicerad: 15 Mars 2011, 12:27

Aftonbladets före detta tillförordnade vd Pontus Gustafsson har stått åtalad för att ha hotat en polis till livet. Idag friades han av Örebros tingsrätt.


Det var i januari 2010 som Pontus Gustafsson omhändertogs för fylla på en krog i Örebro. I samband med gripandet ska han ha hotat att döda en av de närvarande polismännen. Enligt Nerikes Allehanda ska hotet inte ha tagits på allvar av polisen. Anmälan gjordes istället av en kollega till den berörda polisen.

Under rättegången i början av månaden berättade både polismannen och hans kollega samma historia. En historia som inte ifrågasattes av Pontus Gustafsson.

Gustafssons advokat menade att åtalet borde ogillas av tingsrätten eftersom Pontus Gustafsson inte riktade sitt hot mot någon särskild och eftersom polisen inte tog det på allvar.

Tingsrätten valde att gå på försvarets linje och tillägger att det var tydligt att hotet mot polismannen inte var allvarligt menat.

Vid tidpunkten för hotet var Pontus Gustafsson tillförordnad vd på Aftonbladet. Sedan dess har han jobbat som utvecklingschef på Schibsted. Han lämnade befattningen för en tid sedan och bor numer i Örebro.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.