Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gunilla Kindstrand ny kulturchef hos Mittmedia

Publicerad: 9 Februari 2015, 07:16

Gunilla Kindstrand, chefredaktör för Hälsingetidningar och en av Mittmedias tio utgivare, blir den första på den nyinrättade posten.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Gunilla Kindstrand är en gedigen publicist med en djup kunskap om kulturens villkor”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef hos Mittmedia, i ett pressmeddelande. Lith tror att Kindstrands nya roll kommer att ge Mittmedia ”en självklar och nödvändig plats även i den nationella kulturdebatten.

Gunilla Kindstrand har tidigare arbetat på Gefle Dagblad, Arbetarbladet och som tidsskriftsredaktör. I mitten av 1990-talet värvades hon som programledare till SVT:s litteraturmagasin Röda rummet. Idag är hon ordförande för Konstnärsnämndens styrelse och ledamot av Sveriges Radios styrelse.

Gunilla Kindstrand har också arbetat som producent, föreläsare och fackboksförfattare.  Hon har varit chefredaktör för tidningarna i Hälsingland sedan 2012.

Det här är ett av mediebranschens mest intressanta uppdrag just nu”, säger Kindstrand själv. ”I lokaltidningarnas snabba omställning har kultur- och opinionsjournalistiken fått nyckelroller, Mittmedia har redan idag en rad profilerade lokala kulturredaktörer och en mer samordnad organisation kommer att ge ännu större möjligheter till lokal och regional kulturjournalistik. Vi kommer också att kunna erbjuda ett tydligare rum för kvalificerad kritik och idédebatt”.

Som kulturchef blir Gunilla Kindstrand ytterst ansvarig för Mittmedias kulturjournalistik i alla kanaler. Det inkluderar 19 papperstidningar och elva sajter med en digital publik på drygt en miljon unika besökare per vecka.

Gunilla Kindstrand tillträder i månadsskiftet mars/april. Rekryteringen av hennes efterträdare i Hälsingland inleds enligt Mittmedia omgående.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.