Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gunilla Herlitz lämnar Bonnier News

Publicerad: 22 februari 2016, 06:36

Gunilla Herlitz lämnar Bonnier News till sommaren.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsGunilla Herlitz

I ett mejl till alla medarbetare skriver hon:

Det är dags för mig att göra något annat, vad det blir vet jag ännu inte. Det jag vet är att tidningarna inom Bonnier News står mycket starka. Vår journalistik når fler än någonsin tidigare och vår lönsamhet är stabil i en tid då många mediebolag har det tufft. Vi har gjort stora digitala investeringar och förflyttningar, som gör att jag ser ljust på framtiden.

Orsaken till att hon lämnar uppdraget är att hon vill ha en friare tillvaro. Vad och var det blir är inte klart.

Gunilla Herlitz blev efter att jobbat som reporter och nyhetschef på bland annat Dagens Industri och Expressen, chefredaktör på Dagens Industri 2003, och senare även vd. Hon blev 2009 publisher på DN. Från 2011 har hon även varit styrelseordförande i Sydsvenskan och tryckerigruppen Bold. 2014 blev Gunilla Herlitz även vd för även Expressen och Dagens Industri.

Vem som tar över efter Gunilla Herliz är inte klart. Hon kommer att fortsätta att jobba som vd för Bonnier News fram till sommaren. Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare har redan inletts.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsGunilla Herlitz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.