Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Guldspaden introducerar ny kategori

Publicerad: 15 augusti 2016, 08:58

Bertholof Brännström, juryns ordförande.

Kategorin Nytänkare tillkommer under årets utdelning av Guldspaden.


Ämnen i artikeln:

Guldspaden

Fokus i den nya kategorin Nytänkare ligger på nyskapande. Nytt för i år är också att andra guldspadeklasser har ändrats – radio- och TV-gräv tävlar nu mot varandra och storstadstidningar har blivit en egen kategori.

”Den gamla klassindelningen var skapad i en tid när mediebranschen såg helt annorlunda ut. De nya kategorierna känns mer relevanta och det ska bli spännande att se vad det betyder för vårt jobb”, säger guldspadejuryns ordförande Bertholof Brännström.

Samtliga guldspadekategorier är därmed Storstadstidningar, Mindre dagstidning, Etermedia riks, Etermedia lokal, Magasin, Bok och Nytänkare.

Förändringen av guldspadeklasserna innebär att redaktioner som SVT:s Uppdrag Granskning och TV4:s Kalla Fakta nu slåss om priserna med grävgrupper på SR:s Kaliber och Ekot.

”Det blir självklart stenhårt, men vi hoppas att alla duktiga grävare i Sverige är beredda att anta utmaningen. Att vinna en guldspade ska inte vara lätt, det är ju ett riktigt prestigepris”, säger Bertholof Brännström.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Guldspaden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.