Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Guldpennan går till Emma Leijnse

Publicerad: 22 november 2018, 08:25

Emma Leijnse tilldelas 2018 års Guldpenna av Publicistklubben.

HD-Sydsvenskans reporter Emma Leijnse tilldelas 2018 års Guldpenna för "sin initierade skildring av en av vår tids största samhällsförändringar i Sverige".


Emma Leijnse tilldelas Publicistklubbens pris Guldpennan.

Juryns motivering lyder: ”För sin initierade skildring av en av vår tids största samhällsförändring i Sverige – den där kvinnor nu är på väg att få bättre utbildning och lägre arbetslöshet än män. Och även för hennes personliga texter om hur förmågan att använda språket är nyckeln till makt.”

Priset som består av en penna samt 15 000 svenska kronor delas ut årligen till ”en person som i sin journalistiska yrkesutövning värnar om det svenska språket”.

”Att ge årets Guldpenna till Emma Leijnse känns rätt på alla sätt. Emma är en skicklig stilist som granskar ett av våra viktigaste och mest underbevakade politikområden – skolan. Hon är en hängiven och ständigt nyfiken skribent som skildrar utbildningsfrågor ur många olika perspektiv, till exempel klass och kön, säger Anna Hedenmo som är ordförande för PK Sverige.

Bland de journalister som tilldelats Guldpennan tidigare år finns VK:s Sara Meidell samt DN-medarbetarna Matilda Gustavsson och Niklas Orrenius (som vid tidpunkten för priset arbetade för Expressen).

I juryn sitter alla kretsordföranden samt ledamöter från PK Stockholm.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News