Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Guld till Sveriges Radio i New York

Publicerad: 23 Juni 2015, 05:48

Daniel Velasco och Victoria Gaunitz fick guld och Bo-Göran Bodin, Alexander Gagliano och Daniel Öhman brons i radiotävlingen New York Festivals.


Ämnen i artikeln:

New York Festivals

Sveriges Radio vann guld i kategori Current Affairs med Den legitimerade brottslingen, som var den den första delen i P1:s dokumentärserie Patienten och tystnaden. Dokumentärerna om missförhållanden i vården är gjorda av Daniel Velasco och Victoria Gaunitz gjorde research. Det är andra året i rad som Daniel Velasco vinner guld i tävlingen, förra året fick han guld för ”Den fastspända flickan”.

Dessutom belönades reportagen Kvinnoregistret med brons i kategorin bästa undersökande serie. Reportagen, gjorda av Bo-Göran Bodin och Alexander Gagliano, handlar om Stockholmspolisens hemliga register över misshandlade kvinnor

Bo-Göran Bodin fick även, tillsammans med Daniel Öhman, ett brons i kategorin bästa undersökande reportage för reportaget ”The Insider” om Ericssons mutaffärer i Grekland vid en stor krigsmaterielaffär.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

New York Festivals

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.