Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GT:s chefredaktör går till SVT

Publicerad: 22 Januari 2019, 13:42

Sofia Dahlström, chefredaktör GT. Foto: Anna Svanberg

Sofia Dahlström lämnar Expressens göteborgsedition GT för att i stället bli programchef på SVT Göteborg. " Jag lämnar en sjukt spännande och häftigt arbetsplats för en ny sjukt spännande och häftig arbetsplats", säger hon.


Ämnen i artikeln:

SVTGöteborgExpressenGT

Sofia Dahlström har varit chefredaktör för GT sedan 2015 och sitter i Expressens redaktionsledning. Men nu lämnar hon kvällstidningsvärlden och går över till SVT Göteborg för att bli programchef för samhällsredaktionen.

– Jag lämnar en sjukt spännande och häftigt arbetsplats för en ny sjukt spännande och häftig arbetsplats. Det har varit fyra fantastiska år med en väldigt kompetent och proffsig grupp men nu kom det en möjlighet med det här nya jobbet och då kändes det som rätt tillfälle i livet att testa det, säger hon.

Sofia Dahlström säger att hon tidigare i livet både jobbat på public service och med tv och tror därför inte att övergången blir speciellt skarp från kvällstidningens värld.

– Jag har alltid brunnit för granskande journalistik. Det var viktigt för mig att vi har haft en grävande reporter på GT. Så på så sätt känns det inte konstigt alls utan väldigt i linje med vad jag alltid jobbat med, säger hon.

Hon tillträder under våren 2019.

Vem som efterträder henne på GT är inte klart än, enligt Expressens chefredaktör och ansvariga utgivare Thomas Mattsson:

– Nej, det är inte bestämt vem som blir ny chefredaktör. GT är Västsveriges största digitala nyhetsmedia, så det är ett mycket viktigt uppdrag att efterträda Sofia Dahlström som gjort ett jättebra jobb både i Göteborg och i Expressens redaktionsledning, skriver han i ett sms till Medievärlden.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVTGöteborgExpressenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.