Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GT rekryterar via audition

Publicerad: 14 januari 2013, 12:16

GT vill ha nya röster i tidningen och provar audition som rekryteringsform för att hitta tidningens nya krönikör.


Ämnen i artikeln:

Frida BoisenGT

I helgens tidning utlyste GT sin audition för att hitta duktiga, oprövade krönikörer.

Tyck loss! Låt dina åsikter bubbla. Fatta pennan och skriv. Vi utlyser härmed en audition där du på 3 000 tecken ska fånga inte bara vår uppmärksamhet utan också beröra vårt innersta. Så löd budskapet.

Redan har ett 60-tal alster kommit in till tidningen och nu ska en jury bestående av chefredaktör Frida Boisen, kulturredaktören Ingrid Norrman och nyhetschefen Markus Hankins göra en första gallring.

Vi tyckte att det var samma namn som surrade runt överallt och ville prova ett nytt sätt att hitta rätt människor till tidningen, säger Frida Boisen.

När juryn gjort sin gallring kommer krönikorna att publiceras i tidningen, och sedan blir det läsarnas tur att välja. Frida Boisen ser framför sig en person som varken gått journalisthögskolan eller arbetar som journalist.

Det kan vara en hamnarbetare, en Ica-kassörska, en arbetslös, en sjuksköterska Det finns så många där ute med kloka tankar och åsikter. Nu vill vi ge dem möjlighet att blomma ut, säger Frida Boisen.

Krönikorna som redan landat hos juryn håller hög kvalitet och avhandlar ämnen som sjukvårdspolitik, rut-bidrag, mode och vårångest, men det finns också mer poetiska, wild-and-crazy-varianter, enligt Frida Boisen.

Rekryteringar är viktiga, och nu provar vi audition som är ett oprövat sätt för mediebranschen, men väl beprövat inom andra områden, säger Frida Boisen.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Frida BoisenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.