Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GT pekade ut älskare

Publicerad: 23 November 2010, 14:20

GT klandras för att tidningen lämnat identifierbara detaljer om en inblandad i en rättegång tidningen själv beskriver som "tragikomisk" och "en smaskig dokusåpa"


Mannen som anmält GT befann sig tillsammans med sin älskarinna och hennes man i mannens sönderslagna hus. Kvinnan har tagit på sig skulden för skadgörelsen, som ska ha varit en del av ett bråk om pengar. Hennes man satt i rullstol och kunde inte hindra skadegörelsen. Anmälaren säger sig ha blivit inropad i huset efter skadegörelsen. I artiklarna om rättegången finns mycket information om tidigare förhållanden och omständigheter i de inblandades privatliv, bland annat om otrohet.
GT har skrivit vad anmälaren hade för yrke, befattning och arbetsplats samt fritidsintresse och hans nuvarande hustrus (dåvarande älskarinnans) bakgrund.
”Rapporteringen rörde anmälarens privatliv och var av känslig karaktär. Enligt min mening fanns det inget allmänintresse som motiverade att GT på ett ingående och bitvis nedlåtande sätt rapporterade om rättegången och avslöjade detaljer om de inblandades privatliv.”
Nämnden går på PO:s linje och klandrar GT.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.