Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GT och KvP satsar på opinionsmaterial

Publicerad: 23 augusti 2016, 09:31

Csaba Bene Perlenberg

Hösten bjuder på mer lokalt opinionsmaterial, två nya ledarbloggar samt nya digitala debattsidor.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenGT

Från och med 1 september startar GT och Kvällsposten var sin ny lokal digital debattsida. I och med satsningen på det lokala opinionsmaterialet utökas också samarbetet med ledarkrönikören Csaba Bene Perlenberg.

”Med halvtid i de politiska mandatperioderna är det dags att växla upp med nytt debattutrymme för initierade debattexter med starka berättelser”, säger Csaba Bene Perlenberg, som tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallandsposten samt skriver för Liberala Nyhetsbyrån.

Csaba Bene Perlenbergs uppdrag blir i fortsättningen också att ta ansvar för debatten på Kvällsposten och GT. Utöver det får han ett digitalt utvecklingsuppdrag för den lokala opinionsjournalistiken.

Sofia Dahlström, chefredaktör för GT, kommenterar satsningen på det nya opinionsmaterialet:

”Vi satsar på västsvenska nyheter, granskningar och lokala evenemang. GT är och förblir en tidning för alla de som vill veta vad som händer i Västsverige. Vi vill erbjuda en arena för diskussion om lokala frågor där allt från Västlänken, bostadsbyggande, skola eller hemtjänst får plats”, säger Sofia Dahlström.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KvällspostenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.