Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GT får ny krönikör

Publicerad: 7 Mars 2018, 07:21

Anders Sundell. Foto: Henrik Jansson

Anders Sundell, forskare i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, blir krönikör på Expressens lokala edition, Göteborgs-Tidningen (GT).


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Tidningen

”Det ska bli väldigt roligt att skriva för GT, särskilt ett valår. Jag tror att folk är trötta på en politisk debatt där man hejar på de egna och klankar ned på motståndarna. Som många andra ser jag mig som engagerad, utan att vara bunden till något särskilt parti”, säger Anders Sundell, som till vardags undervisar i statistisk analys och forskar om korruption och politisk succession i diktaturer.

Parallellt är Anders Sundell också en av forskarna som analyserar svensk politik på bloggen Politologerna. När han nu också ska skriva krönikor för GT kommer hans utgångspunkt att vara fakta och statistik för att sätta de politiska frågorna i ett sammanhang.

”Det känns roligt och spännande att vi knutit Anders Sundell till GT. Han kommer med sin utgångspunkt ur forskning och fakta att vara en viktig del i vår valbevakning under 2018”, säger Sofia Dahlström, chefredaktör på GT.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Tidningen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.