Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GT/DT har redan gått i mål

Publicerad: 18 November 2010, 11:18

Den 15 oktober nådde såväl Gävle-Tidningar som Dalarnas Tidningar årets budgetmål. Så det blir ett hyggligt resultat i år, konstaterar vd Pär Fagerström. (Korrigerad)


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Resultatet landar på omkring 25 till 30 miljoner i de bägge koncernerna, enligt Pär Fagerström. Det ger ett rörelseresultat på 10 till 12 procent.

Det finns två stora anledningar till detta anser han. Dels en tvåsiffrig ökning av annonsförsäljningen och dels de effektiviseringar man genomförde 2008 och 2009.

Var de uppsägningar som genomfördes då onödiga?

   De drabbade varken journalistik eller sälj utan handlade om att vi genomförde vissa rationaliseringar efter att ha utnyttjat ett antal synergieffekter i koncernen. Det nu ett 20-tal personer färre anställda på de vardera tidningarna än vid början av 2008.

Hur ser det ut för 2011, har ni skruvat upp budgeten?

   Nej, vi siktar på att hålla den här nivån.

Och det ska inte vara några problem?

Nej, det känns ganska tryggt. Jag kliver ju av vid årsskiftet och har inte tänkt lämna över något där läget är bekymmersamt.

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.