Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gruppen som tar fighten med Scanpix

Publicerad: 11 December 2006, 11:47

Några av de tyngsta tidningskoncernerna i Sverige tycker att Scanpix prishöjningar är oacceptabla. Nu har de utsett en arbetsgrupp som ska diskutera principer med Scanpix. Gruppen består av Bo Lundkvist, Göran Carstorp, Mikael Muhr och Jens-Erik Bergvin.


Tidningarna accepterar inte Scanpix höjningar av abonnemangspriserna, som i vissa fall ökat med 140 procent. Vid ett telefonmöte i förmiddags diskuterade representanter för Mittmedia, VLT-gruppen, Ander-gruppen med Helsingborgs Dagblad, NA-koncernen, NT-koncernen, UNT, Dalarnas Tidningar, Hallpress i Jönköping och Hallands Nyheter en gemensam aktion.

I ett första steg utsågs en arbetsgrupp som ska inleda diskussioner med Scanpix före jul. Arbetsgruppen består av Bo Lundkvist, VLT, Göran Carstorp, Södermanlands Nyheter, Mikael Muhr, Nerikes Allehanda, och Jens-Erik Bergvin, på Norrköpings Tidningar.
– Det vi ska diskutera är inte pengar, utan principer, säger biträdande redaktionschef Jens-Erik Bergvin.

Principer?
– Att nivåerna är oacceptabelt höga. En del har fått 140-procentiga höjningar. Det är helt ohemult.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.