Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Grünthal om att ta över efter Strömblad

Publicerad: 17 Januari 2011, 12:56

Att skapa fler digitala intäkter och effektivisera verksamheterna ytterligare. Det är vad Raoul Grünthal främst kommer att fokusera på när han nu blir styrelseordförande för Aftonbladet och Svenska Dagbladet efter Gunnar Strömblad.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalSvDAftonbladet

Raoul Grünthal är sedan tidigare styrelseordförande för Schibsted tillväxtmedier. När han nu efterträder Gunnar Strömblad blir han styrelseordförande för Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Han tar dessutom plats i den norska koncernledningen för Schibsted media group. Många bollar i luften, kan tyckas, men Raoul Grünthal är inte rädd att ta på sig för mycket.

Det går bra. Aftonbladet, Svenska Dagbladet och tillväxtmedier är alla delar av Schibsted och naturliga delar av mitt jobb. Verksamheterna är inte på något sätt väsensskilda.

Raoul Grünthal svävar inte på målet när han får frågan om vad som kommer att vara i fokus under det kommande året. Att skapa fler digitala intäkter och att fortsätta effektivisera verksamheterna är det viktigaste. Som styrelseordförande är det viktigt att ha det driv som krävs för att fortsätta och utveckla det arbetet.

Min roll blir att leda det jobb som redan inletts med att klara av den enorma strukturomvandling som vi befinner oss i. Och det går bra, både vad gäller intäkter och besparingar kan vi se ett gott resultat, säger Raoul Grünthal.

Det är inte första gången som Raoul Grünthal och Gunnar Strömblad byter jobb. 2006 tog Grünthal över jobbet som vd för Svenska Dagbladet efter Strömblad.  Och när Schibsted Sverige bildades 2009 blev Grünthal vd och koncernchef. Även denna gång var Strömblad hans föregångare på posten.

Hur ser du på din företrädare Gunnar Strömblad?

Vi har jobbat nära varandra en längre tid och kompletterar varandra bra. Han finns ju kvar nu också som styrelseordförande i Schibsted Sverige och i den globala koncernledningen. Det har fungerat mycket bra mellan oss så här långt.

Raoul Grünthal tar över SvD och Aftonbladet

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.