Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Grönt ljus för Nyhedsavisen

Publicerad: 30 Augusti 2006, 11:42

Ett potentiellt hinder för distributionen av den isländska Nyhedsavisen i Danmark har nu försvunnit. Konkurrensmyndigheterna godkände i dag det joint venture som Post Danmark och 365 Media Scandinavia har bildat för att distribuera Nyhedsavisen från den 6 oktober.


Samarbetet omfattar ett distributionsbolag som ska dela ut Nyhedsavisen och reklam före klockan sju på morgonen.
När distributionsbolaget bildades riktades det kritik mot att det offentligt ägda Post Danmark, som redan i dag har en dominerande ställning på marknaden för distribution av adresslösa försändelser, skulle stärka sin ställning ytterligare. Men genom att Post Danmark och joint venture-bolaget nu ska hållas åtskilda, ges det nya bolaget inga fördelar som kan skada konkurrensen på marknaden, heter det i Konkurrencerådets beslut. Det betyder att Post Danmark inte kan överföra särskilda resurser, som till exempel nycklar och kunddatabaser, till joint venture-bolaget. Dessutom får distributionsbolaget inte lägga sig under vissa fasta minimipriser och kan bara ingå kortvariga kundavtal.
I det nya distributionsbolaget äger Post Danmark 49 procent av aktierna, medan utgivaren av Nyhedsavisen, 365 Media Scandinavia, äger de resterande 51 procenten.
Christer Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.