Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Grenfors och PAR delar uppfattning

Publicerad: 19 April 2006, 14:46

Förre medlaren Gunnar Grenfors delar PAR-majoritetens syn på PAR:s kompetens, stick i stäv mot vad SJF-ordföranden hävdat. Detta får Agneta Lindblom Hulthén att efterlysa medborgarvittnen till nästa medling.


Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén har på förbundets hemsida givit uttryck för att Gunnar Grenfors, medlare vid senaste förhandlingen om nytt kollektivavtal, och Journalistförbundet har en samsyn om vilket moment i avtalets §4 som ska vara vägledande för PAR. Gunnar Grenfors har emellertid i skrivelser till såväl utgivarnas som journalisternas organisationer framfört att han ”i huvudfrågan hur långt kompetensen sträcket sig har ? samma principiella uppfattning som PAR:s majoritet”.
Kommentar?
– Jag vet precis vad Gunnar Grenfors sagt, säger Agneta Lindblom Hulthén.
Hon tillägger:
– Hela medlingssituationen bygger på förtroende, men nästa medlingsomgång får vi väl kalla in oberoende medborgarvittnen någon gång under medlingen eller i slutskedet av den.
Agneta Lindblom Hulthén har via Medlingsinstitutet försökt få kontakt med Gunnar Grenfors för att, som hon säger, ”konfrontera honom”. Hon har inte lyckats.
Journalistförbundets ordförande säger också att hon finner det märkligt att en medlare går ut och kommenterar och tolkar ett avtal. Det har så vitt hon vet aldrig hänt tidigare.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.