Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Grekisk undersökande reporter misshandlad

Publicerad: 4 November 2008, 09:30

Makis Nodaros, lokal korrespondent för en rad medier i Ilia-regionen på Peloponnesos, överfölls och misshandlades för en dryg vecka sedan av två män i sitt hem i Lechaina. De försökte också förstöra hans laptop och stal hans mobiltelefon.


Makis Nodaros, som arbetar dels för Aten-tidningen Eleftherotypia, dels för flera lokala tidningar och radiostationer har de senaste åren åtalats i flera ärekränkningsmål, senast 2006 som en följd av en artikel om hur ett barn utnyttjats sexuellt. Tidigare har han åtalats för  artiklar som handlar om korruptionen på inom lokala myndigheter.

Nyligen publicerade Nodaros flera artiklar om just lokal korruption, där en lokalpolitiker pekades ut. Han beskrev också hur illa räddningsaktionerna sköttes i samband med den omfattande skogsbranden som för två år sedan förstörde stora delar av peloponnesiska halvön.

Seemo, pressfrihetsorganisation för Sydosteuropa, sällar sig till Makis Nodaros kollegor som kräver en grundlig utredning av vilka gärningsmännen var som  tog sig in i hans hem, liksom vilka som är deras uppdragsgivare.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.