Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Grävare blev Årets gotlänningar 2017

Publicerad: 24 januari 2018, 13:27

Johannes Hallbom och Jakob Larsson. Foto: Malin Stenström.

Gotlands Tidningars utmärkelse Årets gotlänning går i år till två personer: Jakob Larsson och Johannes Hallbom som ligger bakom avslöjandena Macchiariniaffären och Fallet Kevin.


De båda pristagarna överraskades i Visby under onsdagsförmiddagen av Gotlands Medias printchef Ulrica Fransson.

Motiveringen till nomineringen: ”De gotländska journalisterna Jakob Larsson och Johannes Hallbom ingår i tv-redaktionen som gjort flera prisade och synnerligen uppmärksammade avslöjanden de senaste åren. Med sina dokumentärfilmer och sin goda journalistik har de berört människor över hela landet.”

Vinnarna utses genom en omröstning bland Gotlands Tidningars och Helagotland.se:s läsare.

”Vi hade inför omröstningen ett mycket starkt startfält där varje kandidat hade varit en värdig vinnare av vår utmärkelse. Det är med stor glädje vi delar ut priset till Jakob Larsson och Johannes Hallbom, välkända profiler för många gotlänningar, som tillsammans med kollegorna i SVT:s grävgrupp gjort ett fantastiskt arbete”, säger Mikael Carlson, nyhetschef på Gotlands Tidningar.

Jakob Larsson och Johannes Hallbom utgör en tredjedel av grävgruppen bakom avslöjanden som av Macchiariniaffären och Fallet Kevin, och fick Stora Journalistpriset i år tillsammans med Dan Josefsson och Anna Nordbeck.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.