Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gräv 2008 inledde med coachning och ledarskap

Publicerad: 11 April 2008, 11:58

Vad behöver en grävare/reporter som har ambition och entusiasm? Svar: en coach, en broms, en balans, en sorterare och, när ångesten inför jobbet stiger, någon att "kräkas av" sig hos.


Gräv 2008 i Göteborg öppnade i en av sina programpunkter med en heldagsduvning i ledarskap och i hur man coachar reportrar.

Chefer finns av mångahanda slag kunde Ann Lagerström och Peter Sommerstein från Mediamentorerna berätta.
En del går först, som en ledargås som drar iväg med baken mot flocken och hoppas att den är med, andra går sist och föser medarbetarna framför sig.

Bäst fungerar den som rör sig inom och samtalar i gruppen och får den med sig,  ”management by walking and talking”.

Det demokratiska ledarskapet är på väg bort, medan den auktoritära chefen, som är tydlig med sina förväntningar och sina instruktioner, med vad som gäller på arbetsplatsen liksom i hur jobben ska göras, är det som i dag gäller som den bästa modellen. Men de  är alldeles för få, anser Mediamentorerna.

”En arbetsledare måste dra upp riktlinjerna och bestämma.”

Den chef som tillämpar ”lycka-till-metoden”, som startat jobb genom att entusiastiskt säga ja och sedan snabbt drar sig undan håller inte medarbetarnas energi på topp. I stället behövs under jobbens gång både instruktioner, rådgivning och coachning, visade teamet Lagerström-Sommerstein. Först därefter är det dags att delegera.

Coachningens gyllene regler är 1. Håll käften, 2. Lyssna och 3. Ställ frågor.

”Coachen ska ha förmågan att tänka bort de egna erfarenheterna och lösningarna och kunna flytta sig till den andras planhalva. En riktig coach förlöser.”

Däremot ska coachen inte ge råd. Jo, möjligen sedan coachningssessionen är över och om råd är efterfrågade.

En coach mål ska vara att medarbetaren behåller sin energi i jobbet och hjälper sig själv och inte exempelvis att tillfredsställa sin egen längtan efter att återigen vara reporter, det vill säga coachen ska inte ge råd och få det som han eller hon vill ha det.
”Att vara chef är inte att ha alla lösningar, utan att se till att andra har dem”, som Ann Lagerström och Peter Sommerstein sade.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.