Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gratistidningar i norr förbereder expansion

Publicerad: 13 November 2007, 13:17

Annonstidningen i Norrbotten byter namn och satsar på mer redaktionellt innehåll. - På sikt räknar jag med att vi behöver anställa fler, säger Tommy Jalar, vd.


Annonstidningen ägs av Tryck i Norrbotten, som numera ingår i Norrbottens Media, det nya bolag som Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten bildat gemensamt.

Annonstidningen i Norrbotten ges ut i fyra editioner (Luleå, Boden, Piteå och östra regionen) en gång i veckan. Nyligen beviljades tidningen utgivningsbevis för fem nya titlar: Extra Kiruna, Extra Norrbotten, Extra Boden, Extra Gällivare och Extra Piteå/Älvsbyn.

Tommy Jalar säger att det framför allt handlar om ett namnbyte (troligen från årsskiftet) och om att skydda namnet i Kiruna och Gällivare.

Så ni har inte planer på att börja ge ut tidningar där?

– Nej, inte i dagsläget. Genom NSD och Kuriren finns vi ju redan i den delen av länet, säger Tommy Jalar.

I dag har varje edition cirka 2-5 lokala sidor med redaktionellt innehåll. Planer finns på att öka andelen, men hur och när är, enligt Tommy Jalar, för tidigt att säga.

Tidningarna har en samlad upplaga på 100 000 exemplar. Några beslut om att öka upplagan har inte fattats. Tidningarna når 76 procent av hushållen i Norrbotten.

Cirka tolv personer arbetar i dag med Annonstidningen.

– Vi har en väldigt tajt produktion, på sikt räknar jag med att vi måste anställa fler, säger Tommy Jalar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.