Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gratis tidning till franska 18-åringar

Publicerad: 27 Januari 2009, 08:56

Tidningskrisen i Frankrike har blivit en fråga för president Sarkozy. Nu erbjuds alla 18-åringar att få en dagstidning levererad till hemmet. Den franska staten står för distributionskostnaderna.


Åtgärden ska ses som en av flera för att hjälpa den franska tidningsbranschen, skriver Editors Weblog. Att man väljer att satsa på 18-åringar beror enligt president Sarkozy att ”vanan att läsa tidningar grundläggs tidigt i livet”.

På sin 18-årsdag kommer ungdomarna att erbjudas att få ta emot en prenumeration på en dagstidning de själva väljer. Franska regeringen hade tio förslag att ta ställning till. Ett som valdes bort var avsätta tid i skolan för gemensam tidningsläsning varje dag.

Ett förslag som Aralynn McCane, direktör vid WAN och med ansvar för unga läsare, tycker hade varit en bättre idé.

Frankrike höjer i år sitt stöd till tidningsbranschen från 8 till 70 miljoner euro. Man har också beslutat att lägga 20 miljoner euro mer än tidigare på annonser.

Enligt president Sarkozy kommer också distributionskostnaden för de publikationer som delas ut av posten att frysas.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.