Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Granskningsnämnden fäller SVT

Publicerad: 14 April 2008, 11:33

Det var fel av SVT att låta Britt Ekland bära en munkjacka med synlig logotyp över bröstet. Nu klandras SVT och programmet Stjärnorna på slottet av Granskningsnämnden.


Vid flera tillfällen under serien bar Britt Ekland munkjackan med logotypen väl synlig. Granskningsnämnden anser att den höga graden av exponering (tre minuter) och det faktum att programmet var inspelat under förhållanden som SVT rådde över innebar ett otillbörligt gynnande.

Även TV4 klandras för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. Det gäller programmen TV4 Tipslördag samt La Liga (som sänds i TV4 Plus och TV4 Sport) där det vid ett flertal tillfällen förekommit elektroniska skyltar som visat namnet på en speltjänst.

Granskningsnämnden fäller också SVT:s Plus för kravet på opartiskhet. I ett inslag om en konflikt mellan ägarna till en bostadsrätt och bostadsrättsföreningens styrelse utelämnades föreningens beskrivning av bakgrunden till konflikten, skriver Granskningsnämnden.

Även kabel-tv-kanalen TV Fyrstad klandras. I det fallet handlar det bland annat om överträdelse av sponsringsbestämmelser och otillbörligt gynnande.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.