Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Grahl tar över Pressgruppen

Publicerad: 28 mars 2017, 10:37

Thomas Grahl blir ny ordförande för Pressgruppen efter Ulrika Obstfelder Peterson.


Sveriges andratidningar har fått en ny gemensam röst. Östrans vd Thomas Grahl tar över som ordförande efter VF:s avgående vd Ulrika Obstfelder Peterson.

– Det är väldigt tråkigt för branschen, både att hon slutar och att den sista solitären bland andratidningarna nu är borta sedan NWT tagit över VF, säger Thomas Grahl.

Men det finns absolut fortsatt en mening med föreningen anser han.

Dels för att driva gemensamma frågor med ökad trovärdighet, främst presstöds- och andra frågor kopplade till mediepolitik. Men dels också för att få kollegialt stöd.

– Att vara andratidning i en stor koncern är en speciell roll. Då är det bra att ha andra att rådgöra med, säger Thomas Grahl.

Den viktigaste frågan som föreningen har att hantera är enligt honom presstödet. Något som till exempel borde förändras är att upplagegränserna inte ska vara fasta. Det gör att tidningar som tappar prenumeranter både drabbas av förlorade upplageintäkter och minskat stöd om de passerat stödnivåerna.

Men han konstaterar också att tidningarna i föreningen jobbar utifrån väldigt varierande förutsättningar.

– Vi finns i olika koncerner som har gjort väldigt olika analyser och dragit väldigt olika slutsatser utifrån dessa.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News