Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GPs EM-bilaga är officiellt tävlingsprogram

Publicerad: 3 Augusti 2006, 12:58

Göteborgs-Posten gör en daglig EM-bilaga under friidrottstävlingen 6-13 augusti. Bilagan är en del av tidningen - och samtidigt officiellt tävlingsprogram som kommer att finnas vid arenan och på stan i en upplaga på 25-30 000 varje dag. - Den kommer att bli en framgång, såväl kommersiellt som publicistiskt, säger Ricard Robbstål, försäljnings- och marknadsdirektör på GP.


EM-bilagan kommer att innehålla den traditionella sportjournalistiken, samt annat som händer i stan kring EM-festen. Därtill kommer sidor och annonser som görs av samarbetsparterna, svenska och europeiska friidrottsförbunden och Göteborg & Co, stadens tillhälftenägda evenemangsbolag.
GP har ett avtal om bilagan/programmet, som innebär att de andra parterna betalar för de ytor de disponerar. Sidan 3 och sistasidan är vikta, i övrigt behandlas materialet som vanliga annonser.
Bilagan ingår i Göteborgs-Postens omfattande engagemang i tävlingen och det som händer runt omkring, den går ekonomiskt med vinst, men vinsterna är framför allt marknadsmässiga.
Omsättningen för bilageprojektet?
– Svårt att säga, eftersom vi kvittar mot vårt sponsorsskap i EM-arrangemanget, säger Ricard Robbstål.
Såväl han som bilagans redaktör Peter Pettersson Kymmer betonar att det är vattentäta skott mellan GPs redaktion och samarbetsparterna om innehållet.
– Vi har inga synpunkter på deras sidor, och de har inget inflytande på våra, säger Kymmer.
Men behöver ni inte veta vad de lägger på sina sidor, startlistor och program?
– Vi har ett kontrakt med arrangörerna att vi ska ha fullständiga startlistor och resultatlistor. Det stör oss inte, det hade vi tänkt att ha än då, säger Peter Pettersson Kymmer.
Bilagan går som en av tidningens ordinarie delar i vanliga tryckningen, för att vara så färsk som möjligt och med samtliga resultat. Tävlingarna pågår till efter kl 22. Sidantalet styrs därför av övriga tidningens format, och kommer att variera mellan 36 och 48 sidor, med ett planerat snitt på 40 sidor.
Överupplagan trycks därefter separat.
Göteborgs-Posten har utvecklat bilagekonceptet utifrån framgångarna under friidrotts-VM 1995.
– Då konkurrerade vår bilaga ut det officiella programmet fullständigt, berättar Ricard Robbståhl.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.