Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP värvar Karin Pihl

Publicerad: 13 maj 2019, 05:22

Karin Pihl, ny ledarskribent på GP. Foto: Press.

Karin Pihl, som bland annat skrivit för Expressen och Liberala Nyhetsbyrån, blir fast skribent på GP:s ledarsidor. Hon ersätter Adam Cwejman som nyligen blev chef efter att Alice Teodorescu gått till Moderaterna.


Ämnen i artikeln:

Alice Teodorescu

Karin Pihl har redan figurerat i GP genom sin arbete för Liberala Nyhetsbyrån, vars texter tagit in av tidningen. Hon har även varit skribent för flera andra Stampen-titlar. Nu blir hon fast skribent på ledarsidan i Göteborgs största tidning.

”Karin kombinerar skärpa och mångsidighet. Hon förmår på ett stilistiskt träffande sätt förklara politiken och samtiden på ett sätt som många läsare uppskattar. På GP ledare vill vi kunna leverera en bredd som spänner mellan den västsvenska lokalpolitiken och brännheta internationella debatter. Få kan som Karin röra sig så naturligt mellan olika frågor – vi är väldigt glada över att kunna rekrytera henne”, säger Adam Cwejman Göteborgs-Postens politiska redaktör i ett pressmeddelande.

Nyligen lämnade Alice Teodorescu tjänsten som politisk redaktör för att bli en del av Moderaternas idéutvecklingsarbete. Då blev Adam Cwejman, som var ledarskribent, ny politisk redaktör.

Karin Pihl kommer påbörja sitt arbete i slutet av augusti.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Alice Teodorescu

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News