Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GP samlar goda gärningar

Publicerad: 14 November 2013, 08:59

Göteborgs-Postens projekt #1000goda har målet att samla in tusen goda gärningar.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Så här långt har det kommit in ungefär 50 gärningar om dagen. De publiceras löpande i en blogg där de också får ett eget nummer. En del av gärningarna lyfts också upp i papperstidningen och på gp.se. I dagens tidning handlade det bland annat om en joggare som under en vecka hindrat två unga tjejer från att hoppa från Älvsborgsbron.

Det är stor spännvidd på gärningarna allt från en man som gett en hockeypuck till en pojke till spektakulära händelser där folk räddats till livet, säger GP:s redaktör Eskil Lundgren som kom på idén tillsammans med nyhetschefen Sofia Dahlström när de åt korv.

Vi hade precis haft flera tunga granskningar, och en karta över de platser där folk i Göteborg känner sig mest otrygga. Vi kände att vi ville visa att det också händer saker som gör oss mer trygga och toleranta, och att Göteborg faktiskt är en bra stad att leva i.

Responsen har varit positiv, och hittills har inga fall av missbruk inrapporterats. Vad som händer när de fått in 1000 goda gärningar är inte bestämt.

Vi var ganska osäkra när vi körde igång på om vi skulle kunna få 1000, men det känns som att läsarna är med oss här och att vi kommer att klara det.  Vi har fått otroligt mycket respons, både på stan, och att de ringer och skickar in.

Läs mer på blogg.gp.se/1000goda

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.