Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GP (nästan) gratis för alla under 30 fram till EU-valet

Publicerad: 2 april 2019, 06:25

Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Göteborgs-Posten erbjuder nu alla som är under 30 år att prenumerera på tidningen digitalt för en krona fram till EU-valet.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGP

Snart är det dags för svenskarna att gå till valurnorna igen. Den 26 maj är det val till EU-parlamentet där de 21 (20 om Storbritannien trots allt deltar) svenska platserna ska fördelas.

Men endast 26 procent av svenskarna har förtroende för Europaparlamentet, enligt  Medieakademiens mätning. Det framhåller GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist i en krönika, och argumenterar för att brist på kunskap om EU kan ligga bakom bristen på förtroende.

”Enligt Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo, kan kombinationen av lågt förtroende och lågt intresse vara ett tecken på att man inte förstår på vilket sätt Europaparlamentet kan påverka. Det resonemanget håller jag med om och jag tror att det gäller både stora som små frågor”, skriver han.

Som ett steg i att öka kunskaperna om EU har GP beslutat att erbjuda alla under 30 år att prenumerera på tidningen digitalt fram till valet för en krona.

”Valdeltagandet i EU-valet är som sagt lågt och det är som lägst bland väljare under 30 år. I Europaparlamentsvalet 2014 röstade endast 46,2 procent i åldrarna 18-29 år jämfört med 54,7 procent för de över 65. För oss på GP är det viktigt att bidra till demokratiprocessen och öka intresset för EU-valet. Därför ger vi nu unga möjligheten att ta del av vår bevakning av EU-valet och all annan journalistik i stort sett gratis”, skriver Christofer Ahlqvist.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News