Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GP börjar ta betalt på nätet

Publicerad: 11 November 2010, 08:39

I april var det premiär för Strömstads Tidnings nyhetssajt. Efter några månader infördes en betalmodell där. Något som lyckats så bra att Stampen nu tar nästa steg. Den sajt som står på tur är GP.se. (Korrigerad)


I mitten av september introducerades Strömstads Tidning sin plustjänst. Den måste alla ansluta sig till som vill läsa mer än fem artiklar per 30-dagarsperiod eller ha tillgång till vissa andra funktioner på sajten.

De som har papperstidningen får full tillgång till sajten för 15 procents påslag på prenumerationsavgiften. För de som inte har tidningen kostar det 15 kronor extra som man betalar via mobilen.

Av tredagarstidningens 5 500 prenumeranter har hitills drygt 800 fått erbjudande om att gradera upp sin prenumeration. Av dessa har drygt 20 procent valt att göra det. Resten av får fortlöpande erbjudande med sina ordinarie prenumerationsavier.

En siffra vi är mycket nöjda med, säger mktmedias vd Bosse Svensson.

Speciellt som det är ett rent erbjudande, det handlar inte om att man slänger med trisslotter eller något annat. Så det finns helt klart en betalvilja.

Handlar det inte om att Strömstads Tidning inte hade någon sajt innan?

Det finns säkert tusen invändningar. Och flera är säkert relevanta. Men jag tror inte att det handlar om att det inte fanns någon sajt innan. Det handlar om att det inte finns något i stället.

Nu tittar man inom Stampen-sfären på hur det här ska tas vidare. Nästa sajt som blir aktuell är troligen GP.se.

När en betallösning kommer där och hur den kommer att se ut vill inte Bosse Svensson kommentera.

Medievärlden söker ansvariga på GP.

Lyckas Strömstads Tidning följer Stampen efter

Strömstads Tidning inför betalmodell i höst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.