Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

GP anställer fyra fotografer

Publicerad: 16 Januari 2019, 09:40

Göteborgs-Posten förstärker, som tidigare annonserat, sin fotografstyrka med fyra personer som tidigare varit frilansare för tidningen.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGP

GP annonserade i december att de utökar tidningens bemanning med 15 nya tjänster. Beskedet kom som en lättnad efter det stålbad som tidningen gick igenom i samband med att ägaren Stampen gick igenom en rekonstruktion.

Nu är de fyra nya fotograftjänster som annonserats tillsatta. Från den första mars kommer Anders Ylander, Robin Aron, Meli Petersson Ellafi och Anna Tärnhuvud att tillträda som fastanställda. De har tidigare frilansat för tidningen och för GT/Expressen och Aftonbladet, uppger GP i ett pressmeddelande.

När beslutet att öka antalet fastanställda fotografer presenterades sa tidningens chefredaktör Christofer Ahlqvist att det skulle handla om personer som kommer ha fler kompetenser än enbart foto.

– Vi vet inte hur behovet av stillbild kommer se ut i all evighet. Vi kommer därför anställa fotografer som är lika bekväma med rörlig bild och som själva är journalister och kan göra ett inslag från idé till att det publiceras, sa han då.

Läs mer:

GP växlar frilans mot fasta tjänster (2018-12-03)

https://www.medievarlden.se/2018/12/gp-vaxlar-frilans-mot-fasta-tjanster/

Göteborgs-Posten tillsätter 15 nya tjänster (2018-12-03)

https://www.medievarlden.se/2018/12/goteborgs-posten-anstaller-15-nya-reportrar/

Stampen räknar med nya förluster (2018-11-27)

https://www.medievarlden.se/2018/11/stampen-raknar-med-nya-forluster/

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.