söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gotlands Media lanserar lokal näringslivssajt

Publicerad: 15 september 2017, 10:02

Gotlands Medias försäljningschef Mikael Ogestad och Helagotland.se:s redaktionschef Mats Pettersson. Bild: Dennis Pettersson

I går lanserade Gotlands Media sajten Affärslivgotland.se. ”Vi ser att intresset för den här typen av journalistik är väldigt stor”, säger ansvarig utgivare Mats Pettersson.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På torsdagen presenterades och lanserades den nya näringslivssajten Affärslivgotland.se. Bakom sajten står Gotlands Media som ingår i NTM-koncernen.

Mats Pettersson är redaktionschef och ansvarig utgivare för Helagotland – och nu även utgivare för systersajten Affärslivgotland.se. Han berättar att det finns flera anledningar till att de gör den här satsningen.

– Den första är att vi ser att intresset för den här typen av journalistik är väldigt stor. De mest lästa artiklarna på Helagotland, när det gäller ämnen, handlar om just näringsliv.

– En annan anledning är att besöksnäringen på Gotland är väldigt stor. Många lever med och av besöksnäringen. Därav handlar många av våra artiklar just om affärsnäringen.

Materialet på sajten produceras av redaktionen på Helagotland. Att ha ett stort fokus på näringslivet är inget nytt för medarbetarna, berättar Mats Pettersson, tvärtom har de rapporterat mycket om ämnet. Men problemet tidigare har varit att artiklarna som publicerats på Helagotland allt för lätt halkat ned och drunknat i det andra materialet på sajten.

– Vi har helt enkelt inte tagit hand om det material vi har på ett tillräckligt bra sätt. Därför samlar vi nu alla artiklar om näringsliv på ett ställe vilket förhoppningsvis ger dem längre livslängd.

Affärslivgotland.se ingår i den betalmodell av frekvenssort som redan finns på Helagotland.

– Ja, det gör den. Den här typen av artiklar är som sagt bland det mest lästa materialet hos oss. Om vi skulle ta betalt för materialet på Helagotland men släppa innehållet på Affärslivgotland.se gratis skulle vi ganska fort sänka vår egen affärsidé.

Frekvensmodellen innebär att läsarna får tre fria artiklar på en rullande 30 dagars period. Men antalet fria artiklar går att skruva på vid behov.

Förutom näringslivsnyheter kommer sajten att innehålla andra tjänster som exempelvis pressmeddelanden vilka ligger under en särskild sida med vinjetten pressmeddelanden.

– De produceras utanför redaktionen men förhandsgranskas av oss – och vi förbehåller oss rätten att redigera i dem. Och de villkoren framgår där de publiceras. Men i princip läggs de ut i sin helhet om innehållet inte är stötande eller kränkande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev