Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gotlands Media gör gemensam sak

Publicerad: 14 Oktober 2016, 04:51

I två dagar ska Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda och Helagotland.se i ett unikt samarbete kartlägga vad som hände under dagarna som skakade Gotland.


Vikten av att stå enade mot våld och hat är viktigare än konkurrens. Det skriver Mats Pettersson, ansvarig utgivare för Helagotland.se i en krönika. En reporter från nyhetssajten ska tillsammans med en kollega från Gotlands Allehanda respektive Gotlands Tidningar kartlägga vad som hände under veckan när ön hamnade i ”både nationellt och internationellt fokus”.

Förra helgen anmäldes en misstänkt gruppvåldtäkt i Visby. Den händelsen efterföljdes av att nazister demonstrerade i staden, åklagaren i fallet hotades i sitt hem och såväl andra myndighetspersoner som medier blev utsatta för trakasserier. Polisen tvingades skicka efter förstärkningar från fastlandet för att få kontroll över situationen.

”Vi vill visa att vi, liksom de allra flesta gotlänningar, står upp mot brottslighet och hat i alla dess former. Oavsett vem som utsätts för hot eller övergrepp så är det inget vi kan tolerera, eller normalisera. Vi vill leva i ett öppet och tolerant samhälle. Ett demokratiskt och rättvist samhälle,” skriver Mats Pettersson.

För första gången har därför NTM-ägda Gotland Medias tre nyhetsredaktioner samarbetat över redaktionsgränserna i en gemensam publicering. För första gången publiceras också Gotlänningens och Gotlands Folkblads ledarsidor i systertidningen Gotlands Allehanda, och vice versa.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.