Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Göteborgs Handels- och sjöfartstidning kan få nytt liv

Publicerad: 4 September 2015, 04:58

För 10 000 kronor har en professor i rättsvetenskap köpt utgivningsbeviset för avsomnade Göteborgs Handels- och sjöfartstidning.


I februari 1985 lades anrika Göteborgs Handels- och sjöfartstidning (GHT) ner. Tidningens hade sin storhetstid under Torgny Segerstedts ledning. Han var chefredaktör mellan 1917 och 1945 och var mest känd för ett hårdnackat motstånd mot den tyska nazistregimen. Tidningen blev både konfiskerad och censurerad på grund av Torgny Segerstedts ledare.

Nu kan tidningen vakna till liv igen. Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap och ledare för det lokala partiet Öppna Göteborg har köpt utgivningsbeviset av den senaste chefredaktören för GHT, Johnny Stamming.

Göteborgs Handels och sjöfartstidning kommer ut som papperstidning tidigast 2017. Den ska positionera sig på exakt samma sätt som Segerstedt gjorde och skulle ha gjort, säger Dennis Töllborg till Expressen. 

Med tanke på hur mediesituationen ser ut i Göteborg är det både realistiskt och nödvändigt att ge ut en ny papperstidning menar han.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.