Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Göteborg får en ny grön lokaltidning

Publicerad: 2 September 2016, 10:21

Syre Göteborg

Grönt nyhetsmagasin gör intåg i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

Mediehuset Grönt, som ger ut samhällsmagasinet Syre, ska börja ge ut lokala tidningar. Syre Göteborg är först ut i satsningen:

”I ett medielandskap som är skrämmande likriktat och ropen på auktoritära lösningar blir allt starkare behövs nya medieröster i allmänhet och frihetligt gröna röster i synnerhet. Göteborg, med GP:s politiska svängning, är kanske den stad där behovet syns tydligast. Men behovet finns i hela landet och målet är att bli en viktig frihetlig grön samhällsröst på många platser runt om i landet”, säger Lennart Fernström, vd på Mediehuset Grönt, i ett pressmeddelande.

Lokaltidningen ges ut av Mediehuset Grönt i samarbete med det personalägda företaget Getaware, vars syfte är att inspirera människor, företag och organisationer till att göra smartare val. I dagsläget ger Getaware ut magasinet Camino och nu kommer man alltså att producera material till Syre Göteborg.

Den nya veckotidningens ambition är att ge läsarna en nyhetssammanfattning av såväl veckan som passerat som den som väntar. Utöver det ska tidningen innehålla fördjupande reportage om ett lokalt aktuellt ämne.

”Vi hoppas kunna fylla en lucka bland Göteborgs medier, genom att erbjuda läsarna ämnen och vinklar som annars lätt hamnar i skymundan”, säger nyanställda Maja Andersson som tillsammans med Ingemar Tigerberg  och Björn Danielsson på Mediehuset Grönt är huvudansvarig för tidningsproduktionen.

Ett 1000-tal personer har tecknat en prenumeration på Syre Göteborg. Inom sex månader förväntas den siffran vara uppe i 5000.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.