Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gota Medias vd: Digitaliseringen har ökat pressen

Publicerad: 17 Januari 2019, 09:30

Boine Gepertz, vd Gota media. Foto: Arkiv.

Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson slutar efter att ha blivit utbränd. Boine Gepertz, vd för Gota Media som äger SMP, säger att pressen ökat på chefredaktörerna i och med digitaliseringen och de konstanta publiceringarna.


Ämnen i artikeln:

Boine GepertzSmålandsposten

Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson har sagt upp sig efter att ha blivit utbränd. Boine Gepertz, som är vd för Gota Media som äger Smålandsposten, beklagar beslutet.

– Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt att han väljer att sluta. Magnus Karlsson är en fantastiskt duktig chefredaktör och har betytt mycket under de 13 år han har varit hos oss. Han har varit en viktig del i det arbetet som skett på Smålandsposten och inom koncernen med omställningen till det digitala, säger han.

De senaste månader har Magnus Karlsson varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Boine Gepertz vill inte gå in på detaljer kring hur arbetsgivaren agerat under den perioden då det rör sig om ett enskilt ärende.

– Vi har rutiner där vi erbjuder det stöd och den professionella hjälp som behövs, säger han.

I sin avskedstext till läsarna skriver Magnus Karlsson att han upplever att pressen ökat som en följd av åtstramningar.

Är arbetsmiljön på Smålandsposten pressad i dagsläget?

– Jag tror inte att det rör specifikt Smålandsposten. Utan en del i den ökade pressen, för främst de redaktionella ledarna, är 24/7-publiceringarna – att vi publicerar hela tiden. Det blir då en annan press på att vara tillgänglig för chefredaktörerna än vad det var på den tiden när man hade papperstidningens rytm för publiceringarna, säger Boine Gepertz.

Har ni någon plan för att minska pressen?

– Det handlar om att hitta en bra samverkan mellan de olika arbetarna på redaktionen, att man har en bra arbetsfördelning och att det är flera medarbetare som är med och kan hjälpa till att hantera den här tillgänglighetsfrågan.

Är det det som fallerat på SMP?

– Nej, det skulle jag inte säga.

Läs också

SMP:s chefredaktör slutar efter utmattning (2019-01-17)

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.