Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gota Media tar över Sydöstran

Publicerad: 16 Juli 2009, 04:36

Gota Media blir majoritetsägare av Sydöstran. Koncernen köper de aktier som tidigare kontrollerades av Förlaget Albinsson & Sjöberg (Fabas). Det innebär att Gota Media kommer att äga 90,1 procent av Sydöstran. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Resten av aktierna ägs av arbetarrörelsen i Blekinge. Affären mellan Gota Media och Fabas gjordes upp på onsdagen och träder i kraft 1 augusti.

–    Vi uppskattar allt som Fabas gjort för Sydöstran under många år som delägare. Men vi respekterar deras ställningstagande. Vi får nu en ny ägarsituation i Sydöstran med en stark huvudägare, säger Mats Johansson, ordförande i Arbetarrörelsens tidningsstiftelse i Blekinge i ett pressmeddelande.

Det är första gången som Gota Media är majoritetsägare i två tidningar på samma ort, BLT och Sydöstran.

Minoritetsägarna, arbetarrörelsen, har i avtal fått garantier om att tidningen även fortsättningsvis kommer att driva en socialdemokratisk linje på ledarplats. I höst kommer Sydöstran att anställa ytterligare en redaktör till ledarredaktionen.

Affären innebär också att Gota Media kommer att äga 91 procent av annonsbolaget Mediealliansen, som säljer annonser till bland annat BLT och Sydöstran.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.