Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gota Media och Ifrågasätt tecknar avtal

Publicerad: 30 Juni 2017, 10:01

Foto av Alexander D´Este

Den trollfria kommentarsplattformen Ifrågasätt inleder ett testsamarbete med Gota Media.


Samarbetet drar igång i slutet av sommaren. Först under en testperiod, då delar av Barometern.se öppnas för kommentarer. Men det nya avtalet medger att hela Barometerns webbsajt samt övriga tidningar i Gota Media framåt kommer att öppna sina kommentarsfält.

”Vår kommentarsplattform är mogen för lansering nu, och jag är glad över att vi tillsammans med Gota Media kan skapa fler och bättre diskussionsplatser med värdefulla kommentarer”, säger Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

Avtalet är det första som Ifrågasätt tecknar med en kommersiell kund. Men diskussioner med andra medieaktörer pågår just nu.

”Gota Media har varit väldigt engagerade och därför känns det extra kul att de blev först med att bestämma sig för att införa vårt system. Vi tror dessutom att vi kan berätta om fler samarbetspartners inom ett par veckor”, säger Gustav Hjärn.

De tidigare Phonera-medarbetarna Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mattias Tönnheim och Mats Nilsson grundade debattplattformen Ifrågasätt sommaren 2015. Ambitionen var att utveckla en debattplattform fri från nättroll och oseriösa debattörer vars ökade närvaro gjort att många mediesajter stängt sina kommentarsfält.

I maj valdes Göteborgs-Postens förre vd Lars Rundblom samt Fokus medgrundare Lars Grafström in som nya ledamöter i Ifrågasätts styrelse, vilket Medievärlden rapporterade om.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.